luni, 25 octombrie 2010

Sura tiroleza

Aceasta rasa alpina , de statura medie, mixta in exploatare, este crascuta de 1200 de crescatori in zonele intraalpine secetoase (70% a pasunilor se afla la o altitudine de peste 1600 m). Calitatile speciale ale acestei rase sunt - nu este pretentioasa, usor de furajat, fatari usoare, vitalitatea, o bina constructie corparala, functionalitatea ugerului si buna calitate a laptelui iesind in evidenta mai ales in asa zisele " sistem low input"
Scopul selectiei: 30% lapte, 20% carne, 50% fitness.
Lapte : 5000kg - 4% G - 3,4 % P
Carnea: spor zilnic foarte buna, calitate superioara
Populatia: 17100
Lapte: inregistrate in registru genealogic: 3762, cirezi: 953
Procentajul din total rase in Austria: 0,8 %.
Carne: inregistrate in registru genealogic: 907, cirezi 211, greutatea cca. 600 kg,
Inaltimea crupei: 133 cm
Prima fatare: 34 luni
Durata de exploatare: 4,8 ani
100%din tineret si 40% a vacilor sunt pasunate in mod extrem
Productia de lapte 2008 (toate vacile): 4792 - 3,95% G- 3,27% P (305 zile)
Productia de carne: Spor zilnic pana la un an : 1200g. Randamentul la taiere 58-60% - cea mai buna calitate la carne cu fibre foarte fine si marmorata.
Directiile de exploatare :
Rasa de lapte in conditii de mediu foarte dificile, rasa de carne in toate zonele de productie, incrucisari cu rase de carne.
pentru mai multe informatii va rog sunati la Tel 0770/354060

Niciun comentariu: