Rasa Pinzgauer
Rasa Pinzgauer este una dintre ultimelerase autohtonedin zona alpina , cu o capacitate foarte mare de adaptare la mediu. Dtaorita instinctului matern foarte pronuntat si a temperamentuluilor bland, taurinele din rasa Pinzgauer sunt tinute tot mai mult ca vaci matca - remarcabila fiind calitatea carnii cu fibre fine, zemoasa si o marmoratie buna a acesteia.
Scopul selectiei: 36% lapte, 14 % carne, 50% fitness, 6000 kg , 4% G, 3,45% P cu o durata lunga de exploatare , rezistenta enorma si cea mai buna stare de sanatate.
Populatia : 47000
Inregistrate in registru genealogic : 8011, cirezi 1.080
Procentajul din total de rase in austria : 2,2%, greutatea : 650 kg, inaltimea crupei: 140 cm.
Prima fatare : 34 luni, durata de exploatare 3,7 ani
43,4% a vacilor sunt pasunate.
productia de lapte pe 2008 pentru toate vacile din Austria: 5.441-3.90% G - 3.26% P (305 zile)
productia de carne :
Sstatiunea de testare dupa performantele proprii: 1.389 g, randamentul de taiere 55%
licitatii: 1.258 g
Directii de exploatare:
Rasa mixta , cu o productie de lapte mai pronuntata, incrucisari cu rase de carne si lapte co o adaptibilitate foarte ridicata, farte buna la pasunat,
pentru mai multe informatii va rog sunati la Tel 0770/354060
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu