joi, 1 septembrie 2016

FERMIERUL Dumitru Grigorean: SUBVENȚIA pentru vitele de carne este 1.222 de euro/cap de vacă!

Este vorba despre sprijinul cuplat la bovinele de carne pentru care APIA a comunicat deja oficial că s-au calificat 260 de fermieri români. ATENȚIE! Până la acest moment, Agenția de Plăți nu a comunicat oficial că a demarat plata pentru această subvenție. NU a comunicat oficial nici că a fost autorizat la plată acest sprijin financiar așteptat de crescătorii de taurine de carne. Anunțul, așa cum am spus, este făcut de fermierul Dumitru Grigorean, crescător de bovine de carne din Suceava. 
Dumitru Grigorean, într-o discuție cu ministrul agriculturii, Achim Irimescu, după întâlnirea fermierilor din 11 august cu premierul Dacian Cioloș, la Sibiu
Din 25.000 de capete de bovine de carne din România, doar 8.400 s-au încadrat la condițiile pentru sprijinul cuplat. Sumele ar trebui distribuite la cât mai multe exploatații agricole, declară Dumitru Grigorean. 
Dumitru Grigorean a făcut două zile greva foamei în fața Ministerului Agriculturii. Protestul extrem a fost declanșat din pricina întârzierii mari la plata subvențiilor și pentru că fermierilor le-a ajuns cam de mult timp cuțitul la os. Alături de Dumitru Grigorean, alți trei fermieri au fost în greva foamei: Costel Caraș, veteranul grevei, Adrian Vlad și Paul Cristescu. 
http://www.agroinfo.ro/index.html

Niciun comentariu: